H-3200 Gyöngyös Mátrai út 36; Telefon: +36 37 518 300; E-mail: informacio@uni-eszterhazy.hu

Véradás

Utolsó módosítás: 2020. március 02.

1 tűszúrás, 450 ml levett vér és akár 3 megmentett élet. A Gyöngyösi Károly Róbert Campus hallgatói, oktatói és dolgozói 2020-ban első alkalommal nyújthattak segítő kart a Magyar Vöröskereszt kiszállásos véradásán.


Egy tanulmányi év során 4 alkalommal szervez véradást a Gyöngyösi Károly Róbert Campus. Az intézmény ilyenkor nem csak a helyszínt biztosítja. Az önkéntes vöröskeresztes hallgatók immár rendszeresen aktívan részt vesznek az esemény előkészítésében és lebonyolításában is. Többen közülük emellett véradóként is segítenek.


A gyöngyösi campus oktatói és dolgozói ezúttal is jó példával jártak elől. A nap folyamán 4-en első alkalommal jelentkeztek donornak, de voltak olyanok is, akik már rutinos véradóknak számítottak. Összesen 27-en nyújtottak segítő kart.


Segítő kart nyújtott Dr. Bujdosó Zoltán is. Az Eszterházy Károly Egyetem campusokért felelős rektorhelyettese több mint negyvenszeres véradó. Véleménye szerint példamutatással lehet leginkább a fiatalokat ösztönözni - igaz ez a véradásra is.


A Eszterházy Károly Egyetem társadalmi felelősségvállalásának is része a véradás. Az egyetem szenátusának döntése alapján azok a hallgatók és dolgozók, akik donornak jelentkeztek, felmentést kapnak az óralátogatás és a munkavégzés alól. 

szöveg, fotók: Nagy Réka


< Vissza