H-3200 Gyöngyös Mátrai út 36; Telefon: +36 37 518 300; E-mail: informacio@uni-eszterhazy.hu

Hollókői kiránduláson az egyetem nemzetközi hallgatói

Utolsó módosítás: 2019. október 03.

Az egri és gyöngyösi campus nemzetközi hallgatói 2018.04.20-án ezúttal Hollóköre látogattak el. Összesen 51 fő vett részt a kiránduláson, akiket Balog Vivien és Tóth Judit és Fehér Dániel kísértek.

Hollókő a térséget jellemző, egyutcás falutípust képvisel, melynek alapszerkezetét a központi útra merőlegesen, keskeny szalagtelkeken elhelyezkedő házak kettős vonala jelenti. A palóc településeken a nagycsaládok szokás szerint egyetlen telekre építkeztek, és a család létszámának növekedésével az utcára néző első ház mögött egyszerűen egy újat emeltek. Az épület kivételesen jó állapota és egyszerűségéből fakadó szépsége miatt valóságos kis ékkő.

A falusi koncepció és annak magával ragadó egyszerűsége a nemzetközi hallgatóink tetszését is azonnal elnyerte. A falu hangulata csendes, nyugodt, békés, harmonikus, messze a város nagy forgalmától és nagy zajától. A kirándulás csodás napsütéses időben telt, melyet csak tovább fokoztak a tradicionális helyi magyar ételek, melyeket hallgatóink is megkóstoltak. A kirándulás és a nap végén a csoport megtekintette a hollókői várat is, ahonnan csodás kilátás nyílt a környékre.

 

Fotó: Fehér Dániel, Balog Vivien


< Vissza