H-3200 Gyöngyös Mátrai út 36; Telefon: +36 37 518 300; E-mail: informacio@uni-eszterhazy.hu

Orientációs napok a nemzetközi hallgatók részére

Utolsó módosítás: 2019. október 03.

A Gyöngyösi Károly Róbert Campus Nemzetközi Kapcsolatok Irodája szeptember 10-én Orientációs Napot szervezett az egyetem új nemzetközi hallgatóinak.

A 2018/2019-es tanévben a különböző ösztöndíjprogramok keretében 6 szakon, 24 országból mintegy 56 fő kezdi meg tanulmányait. Diákjaink a Stipendium Hungaricum és az Erasmus+ programok keretében tanulnak Magyarországon. Stipendium ösztöndíjas hallgatók Dél-Afrikából, Törökországból, Laoszból, Jordániából, Szíriából, Kambodzsából, Ghánából, Mongóliából, Pakisztánból, Indonéziából, Oroszországból, Vietnámból és Azerbajdzsánból érkeztek. Az Erasmus+ program keretében az első félévben spanyol, török, sri lankai, indiai és francia diákokat fogadtunk.

Az orientációs nap keretében a beiratkozásukhoz, a Neptun rendszerbe történő belépésükhöz és egyéb magyarországi ügyintézésükhöz – mint például a bevándorlási hivatal felé benyújtandó dokumentumok kitöltéséhez - nyújtottunk segítséget. Miután megtörtént a beiratkozás, ezt követően a hallgatók megkezdték tanulmányaikat a gyöngyösi campuson.

Fotó: Lénárt Dóra


< Vissza